حوادث ترافیکی عامل ۵/۴ درصد مرگ‌ها در ایران

وب سایت اطلاع رسانی بهداشت و سلامت:

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در برنامه چهارمین کنگره ملی تروما گفت: اگر در حوزه تروما مداخله شود، نتایج خوبی در زمینه‌های مختلف خواهیم داشت. در سال ۲۰۲۲ مرگ ناشی از حوادث ترافیکی یک میلیون و ۱۹۰ هزار نفر بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهند که تا سال ۲۰۵۰ سالمندترین کشور منطقه می‌شویم.

وی بیان کرد: سالیانه ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تولد در کشور داریم؛ اما ۲۰ هزار جوان ۵ تا ۲۹ سال در ایران فوت می‌کنند. حوادث ترافیکی ۵/۴ درصد مرگ‌ها را در ایران شامل می‌شوند.

وزیر بهداشت ادامه داد: حوادث مربوط به ترافیک و سوانح جاده‌ای مثل تروما تنها در حوزه وزارت بهداشت نیستند؛ این مسائل اجتماعی نیز هستند و همه سازمان‌ها باید ورود کنند.

ظفرقندی افزود: حوادث ترافیکی در ۲ سال گذشته حدود ۲/۸ درصد افزایش داشته  است. به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر یک نفر بر اثر حوادث ترافیکی فوت می‌کند.

وی ادامه داد: تمام رشته‌های مربوط به تروما باید آموزش‌های عملی و تئوری حمایت از مصدوم ترومایی را بگذرانند. مدیریت ایمنی راه، کاربر ایمن، مدیریت سرعت، واکنش و پاسخگویی از حادثه از جمله رکن‌های مدیریت سیستمی حوادث ترافیکی هستند.

وی تصریح کرد: فرزند یکی از همکاران بر اثر باز نشدن کیسه هوا و صدمات ناشی از ضربه جان خودش را از دست داده است. اکنون ۷۰ هزار و ۱۱۱ پرونده  ترومایی به ثبت رسیده‌اند.

وزیر بهداشت ادامه داد: یکی از همکاران در یاسوج دچارخشونت غیر قابل تصور شده و جامعه پزشکی را ناراحت و متاسف کرده است. معتقدیم که باید برخورد عبرت آموز با فرد انجام شود.

شاهین آخوند زاده، معاون تحقیقات وزارت بهداشت نیز گفت: دانشگاه ماموریت محوری مانند بقیه الله، قطب علمی تروما در کشور است. در کشورمان ۵۵ هزار مرگ ناشی از حوادث غیر طبیعی رخ می‌دهد.

وی بیان کرد: مشکل ما ماشین نیست؛ باید فرهنگ رانندگی در ایران تغییر کند و در همین راستا قوانین باید تغییر کنند و قوانین راهنمایی و رانندگی سختگیرانه‌تر شوند.  

در ادامه مراسم، سعید ابوالقاسمی رئیس دانشگاه بقیه الله گفت: حدود ۲۴۰ نفر از مصدومان حادثه انفجار پیجر آسیب دیدند که برای درمان به ایران منتقل شده بودند.

رئیس دانشگاه بقیه الله افزود: در کشور سالیانه ۵۵ هزار مرگ قابل پیشگیری و احتمالا ۱۰ درصد بیشر از این آمار در کشور دچار مصدومیت شده‌اند.

وی تاکید کرد: سالیانه ۷۰۰ نفر در حوادثی بر اثر غرق شدگی یا گاز گرفتگی جانشان از دست می‌دهند.  جلوگیری از اقدامات پزشکی غیر ضروری نیز به نوعی یک پیشگیری محسوب می‌شود.

در ادامه مراسم، سیدمسعود خاتمی، رئیس قطب علمی تروما گفت: یکی از مشکلات بشر موضوع تروما است و آسیب‌های جسمی و روحی در مسئله تروما تقسیم بندی شده‌اند. به دلیل حوادث غیر مترقبه با ترومای زیادی رو به رو هستیم. حوادثی مانند سیل، زلزله، حوادث جاده‌ای و حتی جنگ با تروما ارتباط دارند.  

خاتمی ادامه داد: متاسفانه با ترومای جاده‌ای به دلیل تصادفات و سوانح ترافیکی مواجه هستیم. در بحث تروما پیشگیری مقدم بر درمان است.

وی با اشاره به این که در مواجهه با سلاح شیمیایی به رزمندگان در دوران جنگ ماسک و لباس داده شده بود و خسارت ناشی از آن کاهش پیدا کرد؛ ادامه داد: خسارت‌های ناشی از رانندگی و سوانح ترافیکی و جاده‌ای آمار خوبی ندارند که علت آن را مربوط به نوع ماشین و ایمنی جاده‌ها می‌دانند که معتقدم باید فرهنگ سازی بهتری در این خصوص انجام شود.

وی تاکید کرد: حوادث غیر مترقبه و معالجه ناشی از آن در تروما موضوع مهمی است و تیم معالج باید از دانش کافی در مواجهه با مصدومان و تروما‌ها در هنگام بروز حوادث برخودار باشند تا به بهترین نحو ممکن به مصدومان ترومایی رسیدگی شود.

خاتمی تصریح کرد: در جا‌هایی باید پیشگیری کنیم تا خسارت کمتری وارد شود یا رسیدگی مناسب تری به مصدومان حوادث ترومایی شود.

منبع: https://www.yjc.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *