پیش‌بینی ۳۹ میلیون مرگ در سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۵۰ به دلیل باکتری‌های مقاوم

وب سایت اطلاع رسانی بهداشت و سلامت:

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم – قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یک اقدام موثر در سطح کلان و سیاستگذاری در خصوص مقاومت میکروبی، رویکرد یکپارچه در سلامت است. موفقیت کشور‌ها در این زمینه نیازمند یک برنامه واحد کشوری با مشارکت تمامی سازمان‌های مرتبط، سازمان‌های غیر دولتی و بخش خصوصی  خواهد بود. لازم است این سازمان‌ها دست به دست هم داده و یک برنامه واحد در این زمینه تنظیم کنند که مهمترین این سازمان‌ها شامل وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد هستند.  

وی بیان کرد: ایران یکی از بالاترین میزان مصرف دارو‌های ضد میکروبی را به خود اختصاص داده است؛ بنابراین بهینه سازی مصرف دارو‌های ضد میکروبی در کشور یک اولویت خواهد بود. مقاومت میکروبی عامل بسیاری از عفونت‌های تنفسی ویروسی است و نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارد.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: مردم باید از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنند. مردم نباید پزشکان را برای تجویز آنتی‌بیوتیک تحت فشار قرار دهند.

مرادی تاکید کرد: مقاومت میکروبی عمدتا در اثر مصرف نابه‌جا و ناصحیح دارو‌های ضد میکروبی ایجاد می‌شود. تجویز و مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک‌ها از مهمترین دلایل ایجاد مقاومت میکروبی هستند. برای کاهش مقاومت میکروبی باید از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها اجتناب کرد.

وی ادامه داد: مقاومت میکروبی  (AMR) یکی از تهدیدهای اصلی سلامت محسوب می‌شود. این پدیده حاصل استفاده بی رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها در انسان و دام و همچنین گردش آنتی‌بیوتیک در محصولات کشاورزی است. این موضوع سلامت و امنیت غذایی را نیز تحت تاثیر قرار داده و محیط زیست را به محلی برای ذخیره و انتقال میکروب‌های مقاوم تبدیل خواهد کرد.  

مرادی اضافه کرد: پیش بینی شده است که بیش از ۳۹ میلیون مرگ در دنیا بین سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۵۰ میلادی به دلیل باکتری‌های مقاوم اتفاق خواهند افتاد.

منبع: https://www.yjc.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *