۱۰درصد از بیماران موفق به دریافت قلب پیوندی می‌شوند

وب سایت اطلاع رسانی بهداشت و سلامت:

به نقل از مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فرح نقاش زاده روز شنبه افزود: هر چند که بیماری نارسایی قلب را می‌توان با دارو به مدت طولانی کنترل کرد، اما در مراحل پیشرفته این بیماری از آنجا که تاخیر در تعویض قلب منجر به کاهش خونرسانی و آسیب به کبد، کلیه، سیستم گوارش و مغز و اختلال در عملکرد این اعضا شده، این اعضا را به طور ثانویه درگیر بیماری می‌کند، بیمار باید، تحت عمل پیوند قلب قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه پیوند از افراد دچار مرگ مغزی که قلب سالمی دارند و به بیماری‌های زمینه‌ای دچار نیستند، انجام می‌شود، ادامه داد: از آنجا که بیماری نارسایی قلب سیری پیش رونده دارد، اطلاع رسانی در مورد این بیماری ضروری بوده که برپایی «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» اقدامی در جهت افزایش آگاهی جامعه پزشکی و مردم به شمار می‌رود.

نقاش زاده، تصریح کرد: هر چند عوامل ژنتیکی در ابتلا به بیماری نارسایی قلب موثرند، اما برای پیشگیری از این بیماری پیروی از الگوی زندگی سالم مانند کنترل دیابت و فشار خون بسیار موثر بوده و پس از پیوند نیز بیمار بایستی به غیر از درمان‌های دارویی از الگوی زندگی سالم پیروی کند.

وی یاد آور شد: دارو‌های جدید به افزایش طول عمر افراد دریافت کننده قلب پیوندی کمک زیادی کرده، اما تهیه این دارو‌ها در ایران برای افرادی که قلب پیوندی دریافت می‌کنند با چالش‌هایی روبروست که این امر نیازمند توجه بیشتر نظام سلامت به این بیماران است.

دبیر «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» با اشاره به اینکه همه بیماران دچار نارسایی قلب کاندید مناسبی برای پیوند به شمار نمی‌روند از عواملی همچون پیری، سکته مغزی و سرطان به عنوان موانع دریافت قلب پیوندی نام برد.

آگاهی عمومی نسبت به اهدای عضو طی سال‌های اخیر افزایش یافته است

وی با ابراز خرسندی از اینکه آگاهی عمومی نسبت به اهدای عضو طی سال‌های اخیر افزایش یافته است، اظهار داشت: بسیاری از جوانان با عضویت در انجمن‌های اهدای عضو رضایت خود را برای اهدای اعضا در صورت مرگ مغزی اعلام می‌کنند که این امر کمک زیادی به بیماران دچار نارسایی قلبی خواهد کرد؛ هر چند هنوز تعداد داوطلبان کافی نیست.

نقاش زاده میزان موفقیت عمل پیوند قلب را در کشور مشابه کشور‌های پیشرفته ارزیابی کرد و گفت: طول عمر این بیماران با دریافت دارو‌های نسل جدید و رعایت سبک زندگی سالم طی سال‌های اخیر افزایش یافت است.

وی یادآور شد: جدیدترین دستاورد‌ها و تکنیک‌های نوین درمانی غیر جراحی و جراحی قلب و نیز پیوند قلب و معرفی دارو‌های جدید در این حوزه در «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» که۷ تا ۹ آذر ماه امسال در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود به متخصصان این رشته ارایه خواهد شد.

منبع: https://www.yjc.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *