دو سوم افراد مبتلا به دیابت در مناطق شهرى زندگی می‌کنند

وب سایت اطلاع رسانی بهداشت و سلامت:

محمدرضا مهدوی، رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: روز جهانی دیابت توسط فدراسیون بین المللی دیابت و سازمان جهانی بهداشت (WHO) نام گذاری شد. از آن پس جمعیت‌ها و اکنون ملل مختلف شامل سیاست‌گذاران، متخصصان حوزه‌های سلامت، مراقبین بهداشتی، مبتلایان به دیابت و عموم مردم هدف هستند. از این رو علت انتخاب این روز به عنوان روز جهانی دیابت به مناسبت سالروز تولد فردریک بالتینک کاشف انسولین است.

وی بیان کرد: در سال ۲۰۲۱ میلادى ۵۳۷ میلیون بزرگسال یعنی یک نفر از هر ۱۰ نفر مبتلا به بیماری دیابت بودند.

رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت تاکید کرد: پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران مبتلا به عارضه دیابت از مرز ۷۰۳ میلیون نفر بگذرد.

وی اضافه کرد: طبق آخرین مطالعه انجام شده در کشورمان، یک چهارم بیماران از بیماری خود بى اطلاع هستند. از هر ۴ بیمار دیابتی یک نفر در کشورهاى با درآمد پایین و متوسط زندگى مى کند.

مهدوی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهند که از هر۶ تولد یک مورد درگیر قند خون بالاست و دو سوم افراد مبتلا به دیابت در مناطق شهرى زندگى و سه چهارم آن ها در سن کار هستند.

رئیس اداره دیابت وزارت بهداشت تاکید کرد: ۶.۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ در اثر دیابت در دنیا فوت کرده اند. در واقع ۳۲/۶ درصد مرگ‌های ناشی از دیابت زیر ۶۰ سال بوده اند. هزینه هاى دیابت در سال ۲۰۲۱ میلادى به میزان ۹۶۶ میلیارد دلار بوده است.

وی با اشاره به آخرین پیمایش کشوری انجام شده در خصوص بیماری دیابت افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهند که دیابت در ۱۳ درصد از مردان و ۱۴ درصد از زنان شیوع داشته است. مطالعات نشان می‌دهند که ۳۶ درصد از بیماران به دلیل ابتلا به این عارضه دچار رنج و ناراحتی هستند. موضوع سلامت روان و ارتقای آگاهی مردم در زمینه بیماری دیابت مسئله مهم و با اهمیت محسوب می‌شود.

منبع: https://www.yjc.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *